2019-09-28 13:11:06• hírek • Bede Emőke

Újabb hét turisztikai útvonal kialakítását hagyta jóvá a megyei tanács

A Szatmár Megyei Tanács a pénteki ülésén igen fontos lépést tett megyénk turizmusának fejlesztésében: hivatalosan is zöld utat adtak annak a hét túraösvénynek, mely az Avas-hegységet hivatott bekapcsolni az ország turisztikai körforgásába.

Jelenleg Szatmár megye két homologált, azaz hivatalosan is jóváhagyott túraútvonallal rendelkezik, de a túrázni vágyók számtalan visszajelzése bebizonyította, nagy szükség volna még több, pontosan kijelölt, annak rendje és módja szerint rendbehozott nyomvonalakra. E gondolattal a háttérben került a tanácstagok elé az a határozattervezet, mely további hét útvonal kialakítását hagyja jóvá hivatalosan is.

A projekt értelmében a következő útvonalak kerülnek kialakításra:

  • Főgerinc: Nagytarna – Huta-hágó; Tamásváralja – Várhegy – Batarcs; Turc – Tündérek kapuja – Komorzán; Bikszád – Bikszádi-kő – Viski-kő; Tarsolc – Bikszádi-kő; Tarsolc – Bikszád.
  • Szőlők útja: Rózsapallagi Kolostor – Sárközújlak-hegyi tó – Sárközújlak-hegy – Kőszegremete – Rózsapallagi-hegy – Rózsapallagi Kolostor.

Pataki Csaba megyei tanácselnök a kezdeményezéssel kapcsolatban gratulált a Szatmár Megyei Hegyimentő Közszolgálatnak, melynek tagjai önkéntesek segítségével már javában dolgoznak e turisztikai útvonalak kiépítésén. Mivel egy igencsak örvendetes kezdeményezésről van szó, ezért a tanácstagok egyöntetű igennel hagyták jóvá a tervet, azaz az útvonalak egy lépéssel közelebb kerültek ahhoz, hogy jóváhagyják őket.



 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: